Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Podpora odločanju
e-Volitve
Podatkovno skladišče
Več informacij

 e-Volitve
Podatkovno skladišče
Genis je z vzpostavitvijo osrednjega podatkovnega skladišča slovenski javni upravi zagotovil celovit pregled nad uporabo in kakovostjo podatkov v javnih evidencah.

Zmogljiv sistem za obvladovanje javnih evidenc


Podatkovno skladišče MNZ je namenjeno vodenju dnevnih administrativnih sprememb za upravljanje z registri. Ob tem zagotavlja veliko število poročil s statističnimi podatki oziroma preseki podatkov v določenem času in časovnih periodah za odločanje ter funkcije za napovedovanje in spremljanje gibanj. Namenjeno je obvladovanju celotnega poslovnega sistema javne uprave in vsebuje taktične, strateške in druge funkcije za učinkovito vodenje registrov. Zmožnosti ali poročila podatkovnega skladišča uporabljajo vodstveni delavci v MNZ za obvladovanje poslovanja ter drugi uporabniki v državni upravi, na primer MJU in MZZ ter mednarodne ustanove, kot je Eurostat.


Podatkovno skladišče MNZ združuje podatke iz 10 registrov in se dnevno osvežuje. Sistem zagotavlja periodična mesečna in letna poročila, ki se distribuirajo po matičnih enotah, pri čemer omogoča tudi poročanje na zahtevo. Poleg obvladovanja dela upravnih enot služi podatkovno skladišče skupaj s Centralnim registrom prebivalstva tudi kot orodje za iskanje in odpravljanje napak v transakcijskem sistemu, ki ga sestavljajo registri.

Tehnična izvedba


Podatkovno skladišče je zgrajeno z rešitvijo Oracle Warehouse Builder, povpraševanja na zahtevo pa se procesirajo na platformi Oracle Discover. Distribucija podatkov se izvaja prek poročil v Lotus Notes, pri čemer pa se tabele s podatki nahajajo v datoteki programa Excel za potrebe nadaljnje lokalne obdelave. Ob tem je poskrbljeno tudi za  nadzor nad uporabo in spremljanje različic standardnih poročil oziroma dokumentov, ki jih je v sistemu blizu 300.
e-Uprava
Interoperabilnost
Javni registri
Potovalni dokumenti
Sodobno delovno mesto
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke